Miks mää en voi usko oma kroppan viästeihi??  Mullon ollu syämise jo pitkä aikka oikke hyväl tolal. Ei ol ollu nälk enkä ol ahminu. Ei ol herkuttanukka. Ja sit mää meni oikke lahjakkast taas johonkki vipusse. Helppoho! Voi kiasus senttä!

Mää tiädä jo vanhastas, et ko mää syä viljatuattei, nii sit mää haukottele pual päivä. Mul ku o semmone esidiapeetes, nii täyty ol vähä tarkemp syämistes kans. Nykyästäs mää jo tiädänki, mitä mää voi syäd nii, ettei tul kauhia väsymykse tunnet tunni pari jälkke syämisest.

Mul kävi tosa semmonen erehdys, et mää meinasi vähä  kokeil paljonpuhuttu kehorakentaja diätti, jol moni on saanu painoas paljo pois ja kunttoas kohotettu. Mää meinasi, et jos määki kokeilisi.

Aamust sit keiti kaurapuuro ja sekka vähä suala. Sit raejuusto ja marjoi puurom pääl. Ol nii makoissa et hyvä hyssykä sentäs. Viäres viäl lasi luamukevytmaito lasilline.

Sit mää meni sen jälkke aamuste yhte neuvotteluhu ja meinasi hävet silmä päästän, koo mä haukotteli ihan koko aja ko joku virtahepo. Noo, virtahevo kokkone mää olenki. Mut se ei ol yhtä kaunist et valan kokkosel virtahevol näky kitarisakki palaveereis.  Yrit siin sit näyttä älykkält ja ammattitaitoselt ko kitarisa repsottava kaikkie näkyvil. Ja munko pit ol niiko joku assiantuntija siin neuvottelus. Arvakka vaa, onnistusiks se?  Ainaki mää onnistusi esittelemä mu kaik risan läsnäolleil! Sitä voi sit vaa miätti,et kannattak tota meriitti iha CeeVeehe ast kirjotta.

Mää ajatteli jatka kokeiluan viäl koko päivä ja sit lounal söinki salaatti, yhde muniskuukkeli ja porssanperssiit melkose klönti. Semmose pihvi verra. Ja ruhtinaallisest oliiviöljy koko satsin pääl. Yks teelusikalline.!!

 

Jumankaut ko ol nälkä ja miältekko ol koko aja. Mää miätei koko aja se louna jälkke, et kosk mää saisi syäd se mun rahka. Ja mitä muut tekis miäl.

Mää istusi yhres palaveris ruan kuva pääkopas ja tyäohjaukses herkkuje maku suus. Sit ko mää pääsi konttuuril kaffetunnil pual kolme aikka, mää söi se rahka marjojen kans. Edelles ol miälteoi enemmä ko laki salli.

 

Sit ko mää tuli kotti, mää vedi enstöiksen neljännespaketi meetvursti naamaha. Sit rupes helpottama.

Tämä päivä opetus ol se, ettei kannat kaikki kotkotuksi usko. Onneks mää ole sentä jo oppinu tuntema, kosk mullon nälkä ja kosk on kylläne olo. Tänäpä ei ollu sitä kylläsyyt vaik maha oliki ihan täys. Liia vähärasvast sapuska.

Sama virhet mää en kyl enä ainaka tänä vuan tee. Se o saletti.

 

Jos joku miätti,et miksei toi lounas ollu sopiva. Ol se muute, mutko normaalist mää pistä oliiviöljy ruakalusikal salati sekka tai pari reipast ruakalusikallist täysmajoneessi. Nii tua teelusikalline tuntus melkke pyhähäväistykselt.  

 

Taas kerra tul todistettu, et kyl se ovvaa toi rasva, kasvikse ja protsku yhdes, ko pitävä nälkkä. Kasviksi ja protsku saa vettä vaik pari mahallist, eikä siltikä ol kylläne. Himonkuva vaa vilkkuva silmis, ko syä liia kevyest.