Mää ja ukko miätitti talvel, et olis kauhia kiva, jos alotettaiski tämä kesä kuntoremontil. Sit tuumast toime ja mää läheti meijä ammattiliito sivuje kaut semmose lomatukihakemukse.

  Toissapäivän saatti vihronki vastaus, et me saatti molemma semmone tuettu loma. Mää naureskeli töis, et ny piräs purotta paino reilust ja kohotta kuntto kauhiast, ettemmä iha ol kualema kiälis tol lomal. Lomase prosyyri kertos, et aika kiva siäl varmast tule olema. Monipualine ohjelma ja mikä parast. Hintaki o sopiva. Reilu satku per nuppi ja 5pv täyshoidol ja kunto-opastuksil. Periaattes 20€/päivä/lätty sisältäe majotukse kylpyläs vede viäres, sapuska ja nämä testi ja kuntoliikunna ja muu ohjaukse. (Normaalihint olis ollu yli 90 eke päivält nuppi kohde.)  Lisäks sit o viäl joskus syssyl tai talvel semmone tsekkausjakso jos katota, kui o menny. Ja onk kunto kohonnu ja onk läski lähteny.

Mone näköst testi ja systeemi tol remppalomal onki. Ensmäseks sydänkokke ja sit rasitustestei  sun muut semmost. Sit kunnon perustel vissi kaikelaist erilaist liikuntta ja tekemist.

 

 

Sit siäl on joka päivä jottai luentoi kans. Mul kyl ruppe perskarvakki värisemä ärsytyksest, jos siäl vannota noitte kevyitte markariinie sun muitte kumijuustoje perähä. Puhumattaka lisäaineil varustetuist ruakateollisuude luamuksist. Toivottavast siäl ei ol ainaka Hanna Partane luennoimas ruuast.  Mää ota varmuude vuaks korvatulpa tai sit kännykä kuulokke mukka, tai aipodi, ja kuuntele sit jottai järkevämppä assia, jos se ruakahommeli mene tommoseks. Täyty vissi otta oma voinapi mukka, et saa rasva ujutettu ruakkaha. Salaatei, kasviksi, juureksi ja proteiinei siäl on varma talonki pualest.  Kermapurkkiki vois ol hyvä ol mukan iha itel.

 

Vähä mul on pelko persses, et kui ton assian kans käy. Mut ko mää manaile jo etukätte, voi ollakki, ettei tarttekka petty. Kattokaste, ko pessimisti ei pety. Tai on ainaki varautunu takaiskuihi ja tehny oma selviytymissuunnitelma.