Sain tänäpä verikokkeitte tulokse. Maksa-arvo oli laskenu hianost. Aikasemmi ol kohol ja 61 ja ny ol normaali 44 ja viitearvoje sisäl hianost. Lääkär toteski, et kyl sitä läski o sulanu, vaikkei vaaka mittä näytäkkä, ko kerra maksan rasva-arvokki näyttä piänenevä. Mikäst on sit täsä olles. Viimeks maksa-arvo huanoniva, ko mää rupesi laihduttama ja rupesi syämä leippä ja puuro taas enemmä. Ny ko ne ova jääny vähemmäl, maksa-arvokki ova parantunnu puales vuades valla reippast. Edelline koe otetti joulukuu pualvälis ja ny nämä kokke kesäkuu pualvälis, nii tasa pual vuat on väli.

Sit toine hiano tulos. Vaik paastosokeri ol 7, nii pitkäsokeri ol iha normaali. Nua paastosokeri tuppava ol LCHF-tyyppisest syävil yleensäkki aamusi kohol. Mut ko pitkäaikaissokeri ol oikke hyväl tolal, ei ol mittä hättä. Taita ol nii, et diabetekse mörkö on taas vähäks aikka pistetty kauemmaks, vaik mää jo luuli, et kui täsä käy. Taistelu ei ol viäl ohi, mut  yks erätaistelu on taas voitettu. Kyl laadukkal syämisel voi vaa nii paljo vaikutta ittehes ja kunttohos.

Ny ko mää vaa muistaisi, ette ruppeis taas noitte leippitte ja viljoje kans sählämä, ko niitte syämise jälkke veriarvo huanoneva ain. Sevverra on vissi tota heikentynyt sokerisiatokykky.

Ainoa mikä ol hiuka huanol tolal, ol kilpirauhase P-T4V arvo. Se ol vähä viitearvo alapualel. Oliskos se syyn, ettei paino putto tämä noppemmi vaa saha edestakasi?